Overvekt, en stillesittende livsstil og dårlig kondisjon er faktorer som øker risikoen for at hjertefunksjonen blir dårligere. I diabetes og ved overvekt endres forbrenningen i hjertet, noe som kan føre til at hjertekamrene kan bli stivere og få dårligere sammentrekningskraft. Dette kan igjen føre til hjertesvikt, dårligere livskvalitet og død.

I dette blogginnlegget forteller forsker Anne D. Hafstad om en studie hvor de så på effekten av trening på hjertet til overvektige mus. Musene ble gitt en diett med mye fett og sukker, og fedmen hadde allerede ført til negative metabolske endringer i hjertet før musene startet treningen. Etter 10 uker med trening fem dager i uken, var både hjertefunksjon og forbrenningen i hjertet normalisert.

Resultatene fra denne studien viste at selv om treningen ikke gjorde musene helt slanke, så førte den til at musehjertene ble kvitt flere av de negative effektene av overvekt. Dersom det viser seg at menneskehjerter responderer på samme måte, betyr det at dersom man er overvektig, men trener regelmessig, vil dette ha stor betydning for hjertehelsen.

Comments are closed.