En nyutviklet hanske skal hjelpe pasienter med hjerneslag til å gjenvinne kontroll over hendene sine, skriver Dagbladet lørdag kveld, og viser videre til en sak fra CNN. Etter et slag kan muskelkontrollen være svekket, og det er viktig å komme raskt i gang med bevegelse.

– Jeg tenker at hvis denne hansken kan bidra til stimuli og bevegelse i armen, så er dette veldig positivt og interessant, sier slagsykepleier i LHL Hjerneslag, Torgeir Mathisen til Dagbladet.

Hansken har bevegelses- og posisjonssensorer på fingre og håndledd, og kobles til en app som gir brukeren tilgang til spill og aktiviteter som styrker musklene i hender og underarmer. Mannen som har utviklet den ønsket å hjelpe den slagrammede faren og onklene sine. Hansken ble lansert på Consumer Electronics Show, som arrangeres i Las Vegas denne helga.

– Dersom hansken bidrar til mer aktivitet og bevegelse i tiden etter slaget, så er det rimelig å anta at dette hjelper. Jeg vet at blant annet Sunnaas sykehus bruker bevegelsesspill i i rehabiliteringen, sier Mathisen

LES OGSÅ: 

Skiller norsk rehabilitering av hjerneslag seg fra andre land?

 

 

 

 

Leave a reply