Bør flere få nye, dyre kolesterolmedisiner?

Publisert: - Postet i: Kongressnytt - Merket med emne:

– PCSK9-hemmere som evolocumab senker det farlige LDL-kolesterolet svært effektivt og hindrer hjerte- og karsykdom, hevder forkjemperne for å innføre slike nye kolesterolmedisiner for mange pasienter. – Medikamentene er neppe kostnadseffektive og kan være forbundet med skadelige bivirkninger, svarer den norske professoren Terje Pedersen.

Les hele artikkelen

Vil NorStent endre behandlingen av hjerteinfarkt?

Publisert: - Postet i: Hjerteblogg, Kongressnytt - Merket med emne: , , ,

«Dyre medikamentstenter er ikke bedre enn vanlige metallstenter», skrev medier over hele verden etter at NorStent-studien ble presentert på verdens største hjerteforskningskongress denne uka. Likevel mener internasjonale eksperter fortsatt at medikamentstentene er klart best, og at dagens retningslinjer for behandling ikke bør endres.

Les hele artikkelenNorsk studie fanger verdens oppmerksomhet (ESC-kongressen dag 4)

Publisert: - Postet i: Kongressnytt

I dag presenterer norske forskere resultater som kan få betydning for hvordan man behandler hjerteinfarkt over hele verden. NorStent-resultatene er et av ESC-kongressens aller største høydepunkter, men også en rekke andre norske forskere representerer Norge med svært spennende funn på den nest siste dagen av verdens største hjerteforskningskongress.

Les hele artikkelen