Hjerteinfarkt: hjerte- og karsykdommer

Pasienter som har så alvorlig hjertesvikt at de ikke har lenge igjen å leve kan få et nytt hjerte fra en nylig avdød donor. Alle som får en slik hjertetransplantasjon får tett oppfølging og opptrening i etterkant, og 80 % lever i mer enn fem år etter operasjonen, mens halvparten lever i mer enn 12 år. Behandlingen er imidlertid ikke risikofri, og blant de vanligste komplikasjonene er at kroppen ikke godtar det nye hjertet, infeksjoner, nyresvikt og bivirkninger av medisiner. Mangel på donorer gjør at mange som har behov for hjertetransplantasjon ikke kan få det.


Artikler om Hjertetransplantasjon:

Intervalltrening gav hjertetransplanterte mindre angst flere år senere

Publisert: - Postet i: Hjerteblogg - Merket med emne: ,

Organisert 4×4-intervalltrening er svært effektivt for å øke oksygenopptaket til pasienter som har gjennomgått hjertetransplantasjon, men en ny studie tyder på at få fortsetter å trene på egen hånd i årene etter treningsperioden. Likevel kan den intensive treningen ha gunstig og langvarig effekt på angstsymptomer.

Les hele artikkelen

Økt risiko for kreft etter hjerteinfarkt (uke 6)

Publisert: - Postet i: 2017 highlights, Hjerteblogg - Merket med emne: , , , , , , , , , ,

Mer enn tre år etter et hjerteinfarkt er risikoen for kreft 60 % høyere enn for personer som ikke har hatt infarkt. Blant de øvrige ti artiklene som omtales i ukas sak om fersk norsk hjerte- og karforskning, finner vi hele fire spennende studier om trening.

Les hele artikkelen