Consolidator Grant gis til forskere som er i gang med å bygge en selvstendig forskerkarriere, og er beregnet på forskere som allerede er anerkjent i internasjonale fagmiljøer for sin forskning. Stipendene henger svært høyt, og det er kun kandidatene med de beste ideene og prosjektene som når opp i konkurransen. Hjertesviktforsker William Edward Louch ved Universitetet i Oslo er en av totalt fire norske forskere som mottar et slikt stipend i 2015.

Louch, som jobber som postdoktor ved Institutt for eksperimentell medisinsk forskning, får finansiering til forskningsprosjektet Controlling Cardiomyocyte Dyadic Structure.

Gjennom såkalte dyadestrukturer i hjertemuskelcellene frigjøres kalsium, og disse dyadene er derfor svært viktige for å kontrollere sammentrekningen og avslapningen til hjertet. Louch studerer blant annet hvordan dyadene ødelegges ved hjertesvikt, og hvordan endret dyadestruktur påvirker hjertets kontraksjon og avslapping. På sikt er målet å kunne reparere skadde dyader, noe som vil kunne være et viktig bidrag til et gjennombrudd i behandlingen av hjertesvikt.

I videoen over forteller William Edward Louch mer om forskningsprosjektet.

Abonner på UNIKARDs nyhetsbrev:

Leave a reply